Augsburg Derneği Fenerbahçe
09 Ağustos 2024

Kulübümüz ile Fanself arasında yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreni yapıldı

Augsburg Derneği Kulübümüz ile Fanself arasında yapılan sponsorluk anlaşmasının imza töreni yapıldı

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan ve Fanself CEO’su Ebrar Efkan Bilgiç’in konuşmacı olarak katıldığı imza töreninde kulüp profesyonelleri ve Fanself yetkilileri de yer aldı.

Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan: Taraftarlarımız, imzalı ve lisanslı ürünleri kişiselleştirilebilir seçeneğiyle satan, Türkiye'deki ilk ve tek sporcu hatıraları platformu olan yeni iş ortağımız Fanself sayesinde, sporcularımızın ve istedikleri futbolcularımızın imzalı formalarına erişme imkanı bulacaklar

İmza töreninde ilk olarak söz alan Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, “Değerli basın mensupları, ekranları başında bizleri izleyen değerli taraftarlarımız, saygıdeğer katılıcımlar, Fanself CEO’su Ebrar Efkan Bilgiç ve herkesi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün kıymetli bir iş ortaklığının imza töreni için bir aradayız. Fanself ile yaptığımız iş birliğimize kısaca değinmek istiyorum.

Taraftarlarımız, imzalı ve lisanslı ürünleri kişiselleştirilebilir seçeneğiyle satan, Türkiye'deki ilk ve tek sporcu hatıraları platformu olan yeni iş ortağımız Fanself sayesinde, sporcularımızın ve istedikleri futbolcularımızın imzalı formalarına erişme imkanı bulacaklar.

Dünyada ilk kez Kulübümüz ve Fanself birlikteliğiyle bir platform üzerinden, taraftarlarımıza sunulacak bu proje ile her koşulda yanımızda olan, Fenerbahçe’nin en büyük gücü olan tüm Fenerbahçelilere eşsiz bir deneyim sunmayı planlıyoruz.

Bunu yaparken tabii ki kulübümüze gelir de yaratacağız. Aslında 1.5, 2 ay önce işbirliğimiz başladı. İyi de bir gelir var. Bu lansmandan sonra herkesin Fanself ile birlikte istedikleri futbolcuların imzalı formalarına ulaşabileceği platform üzerinden satın almaları yapacaklarına yürekten inanıyoruz.

Fanself’e Büyük Fenerbahçe ailemize hoş geldin diyor, bu kıymetli iş birliği anlaşmasının her iki taraf için hayırlı olmasını diliyorum.

Lig başlıyor. Futbol Takımımıza yarın taraftarlarımızın sonsuz desteği ile oynayacağımız karşılaşmada sonsuz başarılar diliyorum. Yeni sezonda tüm başarıları, kupaları birlikte kutlamayı diliyorum” dedi.

Fanself CEO’su Ebrar Efkan Bilgiç: Amacımız kulübe daha fazla gelir sağlamak

Fanself hakkında bilgi veren ve projeyi anlatan Fanself CEO’su Ebrar Efkan Bilgiç ise, “Saygıdeğer katılımcılar, değerli basın mensupları ve büyük Fenerbahçe taraftarları…Öncelikle basın toplantımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederim.

Kısaca size Fanself’den bahsetmek istiyorum. Fanself sporseverlere sporcu hatıra deneyimi sunan ve bu deneyimi sunarken de kulüpler ile taraftar arasında bağı güçlendiren digital yeni nesil bir platformdur. Sporcu hatırlarını odak noktasına alarak hareket eden Fanself, dünyada bir ilki gerçekleştirmektedir. Peki bu ilk nedir? Taraftarlar hayranı oldukları sporcuların imzalı ürünlerini ve formalarını birebir futbolculardan veya sporculardan ıslak imzalı olarak kişiselleştirme özelliği ile beraber ulaşabiliyorlar. Peki bu kişiselleştirme özelliği nedir? Beden seçimi, formanın renk seçimi, imzasını istediği futbolcu veya futbolcuların seçimini hatta ve hatta imzanın da formanın neresine atılması gerektiği gibi seçenekleri sunan Fanself bu alanda da dünyada bir ilki gerçekleştirerek Fenerbahçe Spor Kulübü ile ilk adımını atmıştır. Ayrıca sporcu hatıra pazarı da günden güne büyüyen ve 2032 yıllında 227.2 milyon dolara ulaşması beklenen büyük bir pazar.

Global bir vizyonla hareket ediyoruz. Bu anlamda da Fanself Türkiye’de kurulmuş ve Türk bir startup aynı zamanda. Dünyanın en büyük spor kulüplerinden biri olan Fenerbahçe Spor Kulübü ile anlaşma sağlaması da bizim için büyük bir mutluluk ve gurur. UEFA’nın ticari ürünler ve finansal forma gelirlerinde 2024 yılının başında yayınladığı bir rapor vardı. Bu raporda Fenerbahçe Spor Kulübü Türkiye’den bir takım olarak Avrupa’da ilk 20 kulüp arasında. Bu da Türkiye’deki taraftarların ve Fenerbahçe Spor Kulübü özelinde Fenerbahçe taraftarlarının aslında formalara ve kulübün çıkardığı diğer ticari ürünlere ne kadar talep gösterdiğini ortaya koyuyor. Bundan da son derece mutluyuz çünkü biz Fanself olarak UEFA’nın yayınladığı listede top 20’de yer alan kulüplerden biriyle bugün imza töreni gerçekleştiriyoruz. Bu da bizim hedeflerimizden birine çentik atmak anlamına geliyor. Bu bizim için çok güzel ve ilerleyen günlerde de Türkiye’de, La liga’da, Premier Lig’de ve Seri A’dan ön protokol imzaladığımız kulüpleri de yavaş yavaş açıklayacağız.

Kıymetli ve değerli projeyi en başından beri yürüten ve Fanself’i kulübe kazandıran başta kulüp başkanı Sayın Ali Koç ve Genel Sekreterimiz Burak Bey’e teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, sürecin başından beri bizle ilgilendiler. Aynı zamanda arka planda bu sürecin işleyişinde destekleri olan başta Tezcan bey ve İlker bey olmak üzere onlara da çok teşekkür ediyorum.

Kulübümüz bu iş birliğinden gelir ediyor mu diye soruları geliyor. Tabii ki Fanself üzerinden her ürün aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’ne maddi anlamda destek.

Son olarak Fenerbahçe taraftarlarına seslenmek istiyorum. 2023-24 sezonunda forma satış rekoru kırıldı. Aslında bir önceki sezonda rekor kırılmıştı. Bu rekorlar birbirini egale ederek, büyüyerek devam ediyor. Fenerium ortalama yılda 500 bin adet forma satmakta. Biz de burada Fenerbahçe taraftarlarından söz almak istiyoruz. Hedefimiz yılda en az 50 bin adet imzalı forma. Amacımız kulübe daha fazla gelir sağlamak ve bu geliri gelecek sezonlarda kulübe sadece iş birliği olarak değil aynı zamanda sponsorluk olarak da geri döndürmektir. Teşekkürler." diyerek sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından imzalar atıldı ve fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.