Augsburg Derneği Fenerbahçe
10 Ağustos 2024

Fenerbahçemiz lige Adana Demirspor galibiyetiyle başladı

Augsburg Derneği Fenerbahçemiz lige Adana Demirspor galibiyetiyle başladı

Fenerbahçemiz, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında konuk ettiği Adana Demirspor’u 1-0 yendi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan maçta golümüzü 34. dakikada Maximin'in asistinde
Dzeko kaydetti.

Fenerbahçemiz üç gün sonra UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında LOSC Lille karşılaşacak. 13 Ağustos Salı günü Kadıköy’de oynanacak karşılaşma saat 20.00’de başlayacak.

Maçtan dakikalar:

2. dakikada sol kanattan Manev'i çalımlayarak ceza sahasına giren Allan Saint-Maximin, pasını Dusan Tadic'e verdi. Bu oyuncunun altıpasın solundan bekletmeden şutunda meşin yuvarlak Gravillon'dan döndü.

21. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sağdan uzun pasında topu kontrol eden Allan Saint-Maximin'in ceza sahası dışı sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Deniz Eren Dönmez meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

34. dakikada Fenerbahçemiz öne geçti. Allan Saint-Maximin'in ceza yayının gerisinden pasında topla buluşan Edin Dzeko, penaltı noktası civarında bekletmeden uzak köşeye yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

79. dakikada İsmail Yüksek'in orta sahada kaptırdığı topun ardından gelişen pozisyonda Yusuf Barasi'nin pasında topla buluşan Alioui'nin ceza sahası içi sol çaprazdan şutunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

82. dakikada Bartuğ Elmaz'ın ceza sahası dışı sağ çaprazdan ortasına arka direkte iyi yükselen En-Nesyri'nin kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

85. dakikada Tadic'in sol kanattan ara pasında topla buluşan Youssef En-Nesyri’nin karşı karşıya yaptığı vuruşta kaleci Deniz Eren Dönmez gole izin vermedi.

90+1. dakikada Takımımız yarı sahasının ortasında Alioui'nin kullandığı serbest vuruşta Çağlar Söyüncü'nün kale çizgisi yakınında uzaklaştırmak istediği top Yusuf Barasi'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun penaltı noktası civarından şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

Fenerbahçe: 1 - Adana Demirspor: 0
Stat: Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi
Hakemler: Atilla Karaoğlan, Ceyhun Sesigüzel, Abdullah Bora Özkara
Fenerbahçe: Livakovic, Osayi-Samuel (Dk. 76 Mert Müldür), Djiku, Oosterwolde, Ferdi Kadıoğlu (Dk. 88 Çağlar Söyüncü), İsmail Yüksek, Szymanski, İrfan Can Kahveci (Dk. 89 Oğuz Aydın), Tadic, Saint-Maximin (Dk. 76 Bartuğ Elmaz), Dzeko (Dk. 76 En-Nesyri)