Augsburg Derneği Fenerbahçe
17 Ağustos 2024

20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız namağlup Avrupa Şampiyonu oldu

Augsburg Derneği 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız namağlup Avrupa Şampiyonu oldu

Fenerbahçe Medicana Kadın Voleybol altyapısında oynayan oyuncularımızdan Liza Safronova, Helin Kayıkçı, Selen Köse ve Ece Şenyapıcı’nın formasını giydiği 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Bulgaristan’da düzenlenen U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda finalde İtalya’yı 3-2 mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

20 Yaş Altı Kadın Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda oynadığı 9 maçın 9’unu da kazanarak büyük bir başarıya imza attı ve altın madalya kazanarak Avrupa’nın zirvesine çıktı.

Final karşılaşmasının ardından yapılan törende ilk olarak turnuvanın rüya takımı ödülleri sahiplerini buldu. Milli voleybolcumuz Liza Safronova ‘En İyi Smaçör’ ödülünün sahibi oldu.

TÜRKİYE-İTALYA: 3-2
SALON: Hristo Botev
HAKEMLER: Atanas Varbanov (Bulgaristan), Theodora Kyriopoulou (Yunanistan)
TÜRKİYE: Liza, Bilge, Beren, Eylül, Begüm, Dilay, İlayda Naz (L), Helin (L) (Bianka İlayda, Nisan, Şevval, Selin, Selen)